Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

τρελή τρελή Λωζάννη…just an ordinary day!

 

 

(εδω κάτσαμε την Παρασκευή…και πιο κάτω έχει και ‘‘παραλία’’)

Γιατί κάθε φορά που λέω ότι τα χω δει πλέον όλα σε αυτή τη χώρα…έρχεται ένα γεγονός και με διαψεύδει? Είμαι υπερβολική? Κλασικά οοοοπως πάντα για να πάω στη σχολή πηρa το μετρό…τσολ όπως λεγόταν παλιά…Malley – Epfl (πέντε στάσεις) μέσα σε αυτές τις πέντε στάσεις περνάς από δάσος ποτάμι…είναι δυνατόν μέσα σε αυτά τα 10 λεπτά να μην κοιτάξεις το περιβάλλον και να ηρεμίσεις? Κάθισα όπως πάντα στο πρώτο πρώτο βαγόνι γιατί είναι πιο κοντά στην είσοδο της σχολής…απέναντι μου ένα ζευγαράκι…όχι φοιτητές…ποιο πολύ με καθηγητές έμοιαζαν…κάτι έγραφαν…είχαν ένα χαρτί στα χερια τους…και μια έγραφε ο ένας μια ο άλλος…άκουγα μουσική και δεν άκουγα τι έλεγαν…τους έβλεπα μόνο να χαμογελούν και να διασκεδάζουν με αυτό που κάνουν…μια στάση πριν το Epfl –σχολή μου- γυρνά η κοπέλα το χαρτί και βλέπω τι έκαναν…οι τραγικοί…έλεος…μάντεψε…! Όχι δεν μπορείς…είναι σίγουρο…έλυναν διαφορικές εξισώσεις…σε παρακαλώ θύμισε μου που ζω? Πες μου ότι εγώ δεν είμαι τόσο ούφο που δεν ασχολούμαι σα πωρωμένο έτσι…σε παρακαλώ πες μου ότι είμαι φυσιολογική…γιατί μέσα στο κόσμο της Λωζάννης νιώθω ούφο…weirdo!!!

 

περνάς από τέτοια σημεία και δεν κοιτάς? Αν και αυτό είναι προς Ouchy :)

Παραβλέπω το γεγονός όμως γιατί όσο το σκέπτομαι , θυμάμαι ότι έχω να λύσω και ασκήσεις διαφορικών…και με πιάνει κατάθλιψη…έχει υπέροχη μέρα σήμερα…ζέστη…μια ατμόσφαιρα καθαρή χωρίς καυσαέριο και ηχορρύπανση…τα παιδιά της αρχιτεκτονικής κλασικά κατοικούν στο κτίριο του section τους…και οι ‘’ δικοί ’’ μου χαρωποί στο γρασίδι με τα mac  τους μελετάνε διαγράμματα , από ότι κατάλαβα ανακάλυψαν κάτι σήμερα στα εργαστήρια και έχουμε γεμίσει δημοσιογράφους…είχαμε που είχαμε δημοσιογράφους για την βιβλιοθήκη μας τώρα έχουμε και για αυτό … πολύ βαβούρα…κι επειδή κάθε φορά που πάω epfl θέλω λεξοτανιλ μετά με τα τόσα geek είπα να γυρίσω με τα πόδια…μμ,καθώς περπατούσα  σκεφτόμουν αυτό που μου έλεγες…για το ότι νιώθεις πλέον τον Βόλο σπίτι σου…και θυμήθηκα πως  παρατήρησα και παρατηρώ είναι ότι κάθε φορά που επιστρέφω από Ελλάδα….νιώθω ότι ΓΥΡΝΑΩ στον χώρο μου,το σπίτι μου…αν και δεν έχω κλείσει ακόμα ένα χρόνο εδω ,ξέρω πολλά κατατόπια και αυτό που με κάνει να ερωτεύομαι την πόλη αυτή είναι ότι όπου κι αν γυρίσω θα δω πράσινο…και την λίμνη φυσικά…που με παραπέμπει σε θάλασσα και έτσι ξεγελιέμαι…όσο κι αν γκρινιάζω για το πόσο κρύοι είναι ο ι Ελβετοί , άλλο τόσο από μέσα μου ξέρω καλά πως μου αρέσει εδω , απλά τι έχουμε πειιιι? ΓΚΡΙΝΙΑΑΑΑΑ…εεε άμα δεν γκρινιάξω δεν ησυχάζω…

Σήμερα μου ήρθε φλασιά και άκουγα έναν από τους αγαπημένους του πατερα μου Bruce Springsteen…και θυμήθηκα που ερχόταν και με έπαιρνε το καλοκαίρι και βάζαμε τέρμα την μουσική στο αυτοκίνητο –Bob Dylan,Beatles,…καταλαβαίνεις το mood- και πηγαίναμε στη θάλασσα…μου έλεγε ιστορίες όταν ήταν φοιτητής…τι έκαναν στο Μιλάνο,έφτιαχναν τα έπιπλα μόνοι…μαζεύονταν και έπαιζαν μουσική…οοο ναι φορούσε παντελόνι καμπάνα….χαχαχαχαχα έλεος…αχ τον αγαπώ κι ας μου χει στερήσει πολλά…! Θυμάμαι όταν ήμουν τρίτη δημοτικού, μου έκανε δώρο το μπλε άλμπουμ των  Beatles…ατέλειωτες νύχτες με το cd-player και τα ακουστικά , το χαρτάκι με τους στίχους… και να προσπαθώ να τα μάθω και να καταλάβω και τι λένε γιατί γαλλικά μπορεί να ήξερα αλλά αγγλικά όχι τόσο καλά…μου χει λείψει γαμωτο αυτή η συγκίνηση που νιώθεις όταν ανακαλύπτεις κάτι πολύτιμο…έχει καιρό να με συγκλονίσει ένα συγκρότημα…πφφφ,ακομα και αυτή είναι σαν το φαγητό μας fast-food, fast-music…αν και μην γίνομαι υπερβολική η Μποφιλιου ειναι εξαίρετη… με απίστευτη φωνή και κυρίως στα live της…κορυφή!

 

 

(και επειδή τώρα ακούω την παραπάνω – Τσανακλίδου-  Είναι απίστευτη…τόσα συναισθήματα και και και και και… απλά τέλεια..ανατριχιάζω όταν ακούω το τραγούδι ‘’μας’’ αυτοκτονία σκέτη…Αυτή η νυχτααααα μένει αιώνες παραμενειιιιι…πρέπει να την δούμε τώρα που θα πάμε Αθήνα,επιβάλλεται!!! )

Μου άνοιξε η όρεξη μαλακα για Καθοδον και Ενοδια… :) ποοο! Αρχικά Ενοδια,εντεχνο να ψιλοπεσουμε ψυχολογικα και να μας ακουει ολο το μαγαζι να τραγουδαμε…αφου οτι και να βαλει το ξερουμε…πριν κλεισει να βαλει και ξενο ροκ και μετα Καθοδον με σφινακια και metal…αχ αχ δεν αργει ομως…ελπιζω να μην εχουν κλεισει για καλοκαιρι γιατι…μπουμ…χαχαχαχα θυμασαι ? Πρωτοχρονια τριτης λυκειου ,ειπαμε να  κανουμε το χατιρι   στο Δ. και να παμε Magazi και οπως σκατα λεγεται πλεον δεν ξερω και δεν με αφορα…και μετα Καθοδον…αλλα μεχρι να παμε περπατουσαμε σα συγκαμενα γιατι ειχαμε την φαινη ιδεα να βαλουμε γοβα…ηταν και η Μ. και πετουσε τις χαζομαρες της και δεν μπορουσα καν να γελασω…επεσα και πανω σε Β. και την παρεα του…πανυπερτελεια…μετα στο Λεντα το καλοκαιρι…ποοο το ξυλο που εφαγες εκεινη την μερα…καλα σου ζητω συγγνωμη αλλα ημου λιωμα…κι εσυ γιατι μου πηρες το κινητο…απαγορευμενο … εκεινο βεβαια που με κανει να πεθαινω στα γελια ειναι που οδηγουσε ο Δ. και πηγα να ανοιξω την πορτα… καμενη εντελως…πφφφ , αντε αντε να δω τι θα κανουμε φετος…μας εχει υποσχεθει πολλα το καλοκαιρι…!

Πφφφ μου την δινει που θα λειπουμε οταν θα ερθει οι Κατσιμιχαιοι Κρητη…ενα καλο εχει το νησι μας,οι καλοκαιρινες συναυλιες και θα λειπουμεεεεε χαλαλι ομως…! ΑΑΑΑΑααα την Παρασκευη μου εδειξαν το σημειο για το οποιο τραγουδουν οι Deep Purple στο Smoke on The Water…οταν ερθεις πρεπει να στο δειξω…θα σου αρεσει!!!

Statler

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

hahah...E3isoseis e??MMM omi diaskedasi...e nai ok..eleos...

H fotografia me to tram pe8eno(tin klebooo)

Dimosiografous :O.Makari na asxolontousan kai oi dikoi mas me ta panepistimia...

Mmm ligo perpatima den kanei kako...

Tstststs to exo pei..eisai ellinara re gamoto(ego pantos den 8a to eperna san kalo..aoutsss)

SSS anamniseis...den m aresoun(oi dikes mou)..alla den zileuo kai tis dikes sou..alla..nai 8a eixe oreo mood

Statler ή Waldorf είπε...

mikri mou,ka8e kalokairi exei ti mageia tou..arkei pou 8a eimaste oles mazi!:)8a einai teleia!:)

anupomonwwwww
waldorf

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

1) αυτό με τους μπαμπάδες και τη μουσική: για μένα είναι επίσης αυτοκίνητο με ανοιχτά παράθυρα και καλοκαίρι και στο τέρμα doors. Δεν είχα χαζοχαρούμενη εφηβεία,δεν μου άρεσαν οι Beαtles γιατί ήταν χαρούμενοι.Doors λοιπόν.Doors άκουγα και φορούσα σταράκια ακόμα και στην παραλία -στην αμμουδιά εννοώ- γιατί δεν μου άρεσαν τα δάχτυλα των ποδιών μου και δεν ήθελα να φαίνονται.Μετά μεγάλωσα και βρήκα πατέντα γι αυτό:βάφω πάντα τα νύχια των ποδιών το καλοκαίρι. Ή μωβ ή κόκκινα.

2)αυτό με τη λίμνη που σε ξεγελάει και νομίζεις πως βλέπεις θάλασσα. Θα το χρειαζόμουν κι εγώ σίγουρα στη θέση σου. Δεν είμαι απ την Κρήτη,είμαι απ τη θεσσαλονίκη αλλά έχουμε κι εμείς θάλασσα και μου λείπει αφόρητα όταν δεν τη βλέπω.Στο καινούριο μου σπίτι: φαίνεται θάλασσα απ'το μπαλκόνι :)

3)αυτό με το ζευγάρι στο μετρό: ψυχάκηδες.Απλώς :Ρ

4) μμμ σίγουρα ήθελα να πω και κάτι ακόμα αλλά μου διαφεύγει,τι να πρωτοεπεξεργαστώ απ αυτό το ποστ και να το σχολιάσω κιόλας??

φιλιά :)

Statler ή Waldorf είπε...

δεν έχω κάτι να συμπληρώσω ή να σχολιάσω άλλο, εκτός από το ότι αποκαλείς τους beatles χαζοχαρούμενους κορίτσι που ήθελες πολλά...εγώ στην εφηβεία μου έχω κλάψει με πολλά τραγούδια τους και με έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό...όχι ότι δεν έχουν και χαζοχαρούμενα στη δισκογραφία τους,αλλά μην κάνουμε και γενικεύσεις!(όπως κατάλαβες χτύπησες φλέβα,σε σημείο που δεν έπρεπε..:p)
statler μην γελάς τώρα που διαβάζεις το σχόλιο!!

waldorf..:)

Statler ή Waldorf είπε...

LthIX: ξερεις Λεφ μου πως δεν ηταν παντα το καλυτερο mood απλα επειδη ηταν λιγες οι καλες στιγμες τις εχω κρατησει σα θησαυρο !!!

Waldorf: ναιιιιιιιιιιι θα μαστε μαζιιιιιιι γιουχου...παει το ηρακλειο για μια ακομη φορααααα...! Ανυπομονωωωωωω κι εγω... :) 30 μερες εμειναν...

Κοριτσι που ηθελες πολλα: δεν μπορω ακομα να πιστεψω την συμπτωση...αμα ανεβω θα θελα να σε γνωρισω...τελικα ο κοσμος ειναι ποοοολυ μικροοοος...Παντως οπως ειπα και στον Λεφ ουτε εμενα ηταν μες την χαρα τα παιδικα μου χρονια...ρωτα την Waldorf και θα σου πει :p απλα αυτες οι λιγες καλες στιγμες επειδη ειναι πολυτιμες...τις εχω κρατησει για παντα!!! Την εφηβεια μου θα την χαρακτηριζα μια καταστροφη...

Statler ή Waldorf είπε...

μαλακα ηρεμισε...χαχαχαχαχα εσυ και οι ερωτες σου...θα σε παω στους gotan project να ηρεμισεις...αχ πορωσηηηηηηηηηηηηηηηηηη