Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Απόλαυση, ηρεμία και ησυχία!

 

DSC00336

(ο κήπος μας, μαγικά τα χεράκια του παππού μου ε?)

Είμαι στη Χερσόνησο, εκεί έχει φτιάξει με τα χρυσά του χέρια ο παππουλικος μου δυο σπίτια, κάθε καλοκαίρι από όταν ήμουν μωρό , μένουμε εκεί! Υπέροχες παιδικές αναμνήσεις!

Το λατρεύω αυτό το μέρος, μακριά από τα μπαρ και την βαβούρα, δίπλα στη θάλασσα … Εκεί , ησυχάζω, εκεί δραπετεύω όταν νιώθω πιεσμένη…Σήμερα όμως το απόγευμα, θα πάω Ηράκλειο, καιρός να δω τους φίλους μου, ε και να ησυχάσω και από τους δικούς μου home aloneeee !!!

Ξύπνησα πουρνό πουρνό και πήγα μπανακι με τον πάππου…Την κλασικη μας ‘’βολτα’’’ , κολυμπουσαμε 2,5 ωρες. Απο μωρο , ειχα μια περιεργη σχεση και με παππου και με θαλασσα…Καθε χρονο παμε για ψαρεμα , για αχινους…ο ερωτας μας , μπορω να μείνω μεσα στη θαλασσα αιωνες…Το μονο κακο με την Χερσονησο μας (και καλο πολλες φορες βεβαια) η απουσια νετ, δεν λες καλα που εχει η θεια? Αλλιως, θα τρεχα και δεν θα φτανα με τοσες αναρτησεις…και να φανταστεις εχω μεινει και πισω, ρε Αυτη ολο το Μαη και τον Ιουνι εγραφες λιγες τωρα που δεν εχω νετ σε επιασε κριση? φτου!

DSC00335

(ο κηπος του παππου, 80 χρονων και δεν δεχεται κηπουρο μονος του τα κανει)

Το προγραμμα σημερα λεει, μπανιο, φαγητο γιαγιας και το βραδακι Ηρακλειο στη Χαρουλα! Συγκινηση! Προς στιγμην ακουω μουσικουλα με την θεια και λιωνω στο pc ε και νικοτινη μιας και σπιτι απαγορευεται…!

Μου χε λειψει τοσο η Ελλαδα…Τελικα σαν την Ελλαδα, τιποτα! Δεν ημουν και ουτε θα γινω ποτε σοβινιστρια, αλλα εχοντας ταξιδεψει σε διαφορες χωρες, ολα ομορφα ειναι αλλα σαν τον τοπο σου τιποτα! Ειναι παντα κατι το μαγικο…Περαπατας στα μερη που εχεις ζησει τους πρωτους σου ερωτες, το πρωτο σου φιλι, οι πρωτες φιλιες γεννηθηκαν, τα γελια , οι χαρες , οι κοπανες…και συγκινείσαι! Ειχα ξεχασει , ποσο μου ειχε λειψει το νησι μου!

Ελληνικο καλοκαιρι = μοναδικο!

Τις πρωτες μερες που εφθασα (μιλαω λες και περασε καιρος ) μαλωσα με την γκεσταπο , οχι που θα μας ξεφευγε ο καυγας. Ομως , με εξεπληξα, αλλες φορες θα μου κρατουσε μουτρα και εγω θα εκνευριζομουν, κι ομως, αλλαξα και της το εδειξα. Μαναααα μεγαλωνω καλε, δεν γινεται να με βαλεις στη καταψυξη και να παραμεινω για παντα 16 ετων , θα θελες! Κι εγω σ’αγαπαω κατα βαθος , αλλα σπιτι 11 το βραδυ δεν γυρνω – τσουκ- χαχαχαχα . Επισης, γκεσταπουλα, μηηην ανησυχεις προσεχωωωω!

Μετα απο καιρο , αρχιζω να εναντιωνομαι σε καθε τι fast-μουσικη, φαγητο, σεξ, συναισθηματα τα παντα .Μα τι βιασυνη μας εχει πιασει καλε? Δεν μπορω να καταλαβω…Αντρα τον θελω τωρα τον θελω? Δεν το αντεχω, περιμενε καλο μου, ολα θελουν τον χρονο τους, αλλιως η απολαυση κανει φτερα. Σιγα σιγα, καλοκαιρι ειναι , εχουμε απλετο χρονο! Ηρεμια, τάξης και ασφαλεια!

Τωρα αντιλαμβανομαι  , οταν ενα βραδυ που γνωρισε η Ι. τον Κ. και την ρωτησα τι εκαναν οταν έλειπαν απο την παρεα (εεεε να μην ρωτησω κι εγω καλε? περιεργη ημουν, ελειπαν κανενα 2ωρο και δεν ημασταν και στο κεντρο, να πεις πως θα πηγαιναν σπιτι της) και γελασε. Η απαντηση της ηταν ‘’τιποτα’’ , παραξενο τοοοσο παραξενο μου ειχε φανει! Και οταν ρωτησα γιατι , ‘’μα γιατι βιαζεστε ολοι πλεον?Ολα θελουν τον χρονο τους.’’ .Τοτε συμφωνησα μεν αλλα δεν ειχα καταλαβει την σοβαροτητα της απαντησης της. Χθες λοιπον που του τηλεφωνησα , οκ, ναι η καρδια μου εκανε σαν ταμπουρλο, αλλα δεν βιαζομουν , ημουν τοσες μερες κρητη και δεν πηρα τηλεφωνο , ηθελα χρονο να απολαυσω την απουσια… (οχι την δικη του αναγκαστικα αλλα γενικα , την απουσια πολλων και κυριως συναισθηματων)…Ακομα και το φαγητο, οταν ακους μουσικη, οταν μιλας με καποιον, τι ομορφο να περιεμενεις…και να εχεις βεβαια και την διαθεση για υπομονη (κατι που παντα ελειπε απο το λεξιλογιο μου, μα παντα) . ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπον, και οχι ΒΙΑΣΥΝΗ! Μονο απολαυση θελω και ηρεμια!

Παω να απολαυσω την μερα μου…

φιλιαααααα,

σταλιν/στατλερ

 

DSC00337

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Βιάζομαι για τα πολλά και τελικά χάνω και τα λίγα"
Δεν θυμάμαι που το είχα ακούσει_
Δεν είναι καμιά μεγάλη φιλοσοφία αλλά είναι η ουσία_

Я верю в Сталина είπε...

Μπράβο βρε Σταλινάκο!

Τώρα σε χαίρομαι!

(Επίσης γιατί έχεις και την καλοσύνη να γράψεις και το όνομα και δεν σας μπερδεύω... χαχαχα)

Statler ή Waldorf είπε...

douli: οντως, αυτη η φραση ''μιλαει'' πολυ...πολυ ομρφη φραση ειλικρινα!


marco : γενικα το κανουμε αυτοοο ντε! Αλλα επειδη , και αφηνεις σχολιο αλλα και με λες και σταλινακο (ε σε σχεση με το σκετο σταλιν , τρωγεται)δεν θα σε πω γερακο !

σταλιν/στατλερ

gnostosagnostos είπε...

υπομονη λοιπον.....

πως το μπορεις αυτο??????????

τελειο το σπιτακι,ο κηπος...φανταζομαι να τρωτε εξω και το καρπουζακι να περιμενει στην γωνια....
αυτα ειναι...

amalthia είπε...

κάνε υπομονή και ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!

αθάνατε ελληνικέ κινηματογράφε!