Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Βουλιμία? Ουγκαγκα μπουμ μπουμ γι γκαμπα γκουμ ντιρλι γκαγκα…

 

 

Χθες όταν κλείσαμε στο skype κοίταξα το mail  μου και τι βλέπω? Ένα mail σου, άργησα να το ανοίξω γιατί πίστευα πως είναι από τα mail που μου στέλνεις , να, εκείνα  τα αστεία…κι όμως, το διάβασα πολλές φορές, όχι γιατί ήταν μεγάλο η  γιατί ότι έγραφες δεν το ξέρω…γιατί ξέρω καλά τι σημαίνουν όλα αυτά, χαζή δεν είμαι…(Έξαλλου, αυτό που σπουδάζω είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιατρική!) Αλλά γιατί πρώτη φορά κοιτώ κατάματα τον εαυτό μου και τον ρώταω γιατί, και πίστεψε με δεν έχει τρόπο να μου ξεφύγει αυτή τη φορά!

Mου πήρε μεγάλο διάστημα, για να αποφασίσω αν είναι σωστό η όχι να γράψω την παρακάτω ανάρτηση…Δεν ήξερα αν είναι πολύ προσωπικό, η αν γενικότερα είναι σωστό να πω κάτι τόσο μα τόσο λεπτό…Ας είναι όμως, γιατί καιρό τώρα βασανίζει έμενα αλλά κι εσένα…που ξέρω πως στενοχωριέσαι…!

 

 

Τίτλος του mail: ενημερωτικά

περιεχόμενο? το παρακάτω…

<< Σου παραθέτω μόνο τις επιπτώσεις,αλλά και το link για ολόκληρο το άρθρο!

ΨΥΧΟΓΕΝΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗ ΒΟΥΛΙΜΙΑ (BULIMIA NERVOSA- BN)

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΝΟΣΟ

  • Διαταραχή στην κατάσταση των ηλεκτρολυτών (υποκαλλιαιμία, υπονατριαιμία, κετονουρία, κίνδυνος αφυδάτωσης)
  • Καρδιαγγειακές επιπλοκές (ηλεκτροκαρδιογραφικές διαταραχές, ορθοστατική υπόταση, αρρυθμίες, καρδιακή ανεπάρκεια)
  • Γαστρεντερικές Διαταραχές (δυσκοιλιότητα,  καθυστερημένη γαστρική κένωση, εντερική ατονία, οισοφαγίτιδα, γαστρίτιδα)
  • Δερματολογικές Διαταραχές (οιδήματα στους αδένες στο λαιμό και στα χέρια, δάχτυλα κυρίως σε αυτούς που κάνουν εμετούς)
  • Νευρολογικά (μυοπάθειες, περιφερική νευροπάθεια)

http://www.vitaequalis.gr/c53.html

φιλιά! >>

Βασικά, μετά από πολύ καιρό κατάφερα  να ομολογήσω στον εαυτό μου ότι αυτό που κάνω είναι ηλίθιο, και σαφώς όχι φυσιολογικό…Εν μέρη, είναι δύσκολο να το ομολογώ , κυρίως όταν ξέρω ότι είστε πολλοί εκείνοι, που θα το διαβάσετε ( επαναλαμβάνομαι? ) … Από την άλλη όμως, κάπου πρέπει να το πω…Δεν είναι ότι το κάνω συνεχεία, ανά περιόδους άγχους…όπως η τωρινή, με την εξεταστική…! Δεν είναι δικαιολογία το ξέρω, (αν και είναι άκρως βολική) δεν δικαιολογούμαι καθόλου, όπως εσύ μικρή δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί το κάνω έτσι κι εγώ, αδυνατώ να καταλάβω γιατί μετά από κάθε γεύμα (σχεδόν) , αυθόρμητα πάω τουαλέτα…

 

Αδυνατώ να καταλάβω, γιατί ξέρω ότι είμαι δυνατή σε πολλά…τώρα σε αυτό γιατί στάθηκα αδύναμη? Δεν ξέρω αν ήταν οι τσακωμοί με την μανά μου και την γιαγιά μου, που όποτε έπαιρνα ένα κιλό γινόταν το ‘έλα να δεις’’ η αν ήταν η δική μου ανασφάλεια…Από τότε που με θυμάμαι, πάντα μόλις έπαιρνα γραμμάριο αρρώσταινα, πάντα πρόσεχα την διατροφή μου, μέχρι που σταμάτησα το βόλεϊ και γενικά τη γυμναστική και ήρθαν οι πανελλήνιες, πάντα ήμουν 50-55 κιλά πότε δεν είχα ξεπεράσει το όριο αυτό! Ε, να που ήρθε και η πρώτη φορά…Μετά τις πανελλήνιες ζύγιζα 60 κιλά…καταστροφή! Ενώ ήξερα καλά πως δεν φαινόμουν κακά…απλά δεν με έλεγες αδύνατη, αλλά κανονική!Είχα και την γκρίνια μάνας και γιαγιάς , να μου λένε καταστρέφεις το σώμα σου, που έχεις τόσο όμορφο και όχι πλαδαρό σώμα, μπλα μπλα μπλα…άμα θες σου λέω και το 10 λεπτό λόγο που βγάζουν κααθε φορά, τον έχω μάθει απέξω πλέον !

Ναι , οκ το σώμα μου πάντα είχε πολύ καλές αναλογίες,και  επί βόλεϊ εποχή είχα και τις φετούλες μου, ε οκ τώρα απλά έχω μικρή κοιλίτσα, θυμώνω όχι γιατί μου την λένε αλλά γιατί με επηρεάζουν! Κουράστηκα μιααα ζωή να έχω το άγχος , μην φας αυτό εκείνο το παραλλο γιατί θα πάρεις , θα κάνεις θα δείχνεις…και κυρίως κουράστηκα όταν ζορίζομαι ψυχολογικά να γαμαω τον οργανισμό μου…! Και όλα αυτά να τα κάνω γιατί? Όχι για μένα…αλλά για τους άλλους, τουλάχιστον η νικοτίνη που μπαίνει μέσα μου είναι γιατί δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή χωρίς μικρές νοθείες, αλλά το παραπάνω?

Πηρά απόφαση να το αλλάξω και τέρμα θα αλλάξει αυτή η κατάσταση…! Όχι δεν ντρέπομαι που το λέω ‘’  δημοσίως ’’ ντρέπομαι που καταστρέφω τον οργανισμό μου για μια τρέλα! Έχω αντέξει τόσα…αυτό θα με σταματήσει?

 

 

 

Μπορεί κάνεις να επιτύχει την χρυσή τομή? Εάν ναι…πως? (δηλαδή τι περιμένεις τώρα οδηγίες? δεν ανοίγεις φύλλο για να θες τη συνταγή…)

Τελικά, έχουν δίκιο να λένε ότι η πολύ αγάπη σκοτώνει…μέτρο θέλει! (και πως μπορείς βρε ηλίθια να βάλεις μέτρο στα συναισθήματα?

Ξέρω ότι με λατρεύει η μάνα μου, και πως δεν το κάνει επίτηδες να μου μέτρα μπουκιές , έξαλλου αυτό ξεκίνησε από την τρελά της γιαγιάς μου…ε, είναι γονιδιακό το ζήτημα (έχεις όρεξη όμως)

—> κι η μανά μου τα ίδια τραβούσε και χειρότερα, για αυτό κι εγώ λέω ότι είμαι καλύτερη version! ! !

Απλά , αυτή είναι η δική μου ζωή , και θα κάνω ότι χρειαστεί για να ξεφύγω από τα λάθη τους (άσε με να κάνω λάθος μην παριστάνεις το σοφό) έχω να κάνω τα δικά μου λάθη !!!

και το τραγούδι για να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα…

 

 

 

statler

(stalin για την Coula και τον marco)

9 σχόλια:

ephee είπε...

Νομίζω ότι θα σ'ενδιέφερε το τελευταίο post στο Νοικοκυροκόριτσο που έχει να κάνει με τη διατροφή και το αδυνάτισμα.
Κατά τ'άλλα, δε μπορώ να βρω τη λογική στο να σου ορίζουν άλλοι πόσο θα τρως και πόσο θα ζυγίζεις, αν εσύ αισθάνεσαι καλά με τον εαυτό σου.
Εκτός βέβαια αν σε προορίσουν για elladistan's next top model, τότε πάσο.

Μου τη δίνουν οι άνθρωποι που δεν καταλαβαίνουν ότι το φαγητό είναι απόλαυση και ότι το ιδανικό σώμα είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα, κι όχι απαραίτητα αυτό που χωράει σε XS..

Statler ή Waldorf είπε...

τα δικά τους και τα δικά σου λάθη...ωραία!όμως το πόσο εύκολα μας επηρεάζουν οι γονείς μας είναι απίστευτο..!η απόφαση από κει και πέρα για να κάνεις κάτι είναι δική σου αποκλειστικά..πάντως θα συμφωνήσω και με την προλαλήσασα!

φιλιά,waldorf

Υ.Γ.είναι όλα τα λεφτά το γεγονός ότι έκανες copy-paste όλο μου το mail, χωρίς εξαίρεση!:)

Ανώνυμος είπε...

το θεμα διατροφη πιστευω ειναι προσωπικη υποθεση και αφορα μονο τον εαυτο μας

αλλα πιστεψε με καθημερινα ζω με το αγχο ς της ζυγαριας..βαζω πολυ ευκολα κιλα.....και ναι υπηρξαν μερες που ετρωγα ακαταπαυστα...ωσαν βοδι

Statler ή Waldorf είπε...

ephee: ναι το διαβασα και ειναι πολυ ενδιαφερον...! Το θεμα δεν ειναι αν υπαρχει λογικη στο να σου καθοριζουν την τροφη οι αλλοι,το θεμα ειναι οτι μεσα απο το αγχος τους γιατι εχω και ενα μικρο προβληματακι υγειας,υπερβαλλουν και οδηγουν σε αντιθετα αποτελεσματα! :)


waldorf: οντως ειναι απιστευτο! Διαφωνω σε τοσα με την μανα μου, και ειναι φορες που με τρομο αντιλ αμβανομαι πως κανω ακριβως αυτο που δεν μου αρεσει να μου κανουν! Μαρη το εκανα copy paste γιατι με συγκινησες...πολυ θα ελεγα!!!

σιωπηλη κραυγη: Εγω δυστυχως εχω υπο-θυροειδη και πολλες φορες , σχεδον παντα παχαινω χωρις να τρωω κατι ιδιαιτερο...Οι τυψεις δε οταν δεν μπορω να αντισταθω μπροστα στο παγωτο ειναι παμπολλες!!!

prozak είπε...

http://prozak-prozac.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html

κάνε έναν κόπο να το διαβάσεις σε παρακαλώ...

έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια κι ακόμα δεν εχουν μπει όλα τα κομμάτια στη θεση τους...

αύριο το πρωί πάω για εξετάσεις... :-) ευχήσου μου καλά αποτελέσματα..!

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Θύματα θυμάτων;
Θα μου επιτρέψεις να θυμώσω λίγο με τις εμμονές τους;

Γνωρίζω 20χρονη που από την πολύ πίεση σήμερα βρίσκεται στο Λονδίνο με σοβαρό πρόβλημα νευρικής ανορεξίας.
Οι γονείς, λένε ότι σπουδάζει, αλλά δυστυχώς παλεύει να σωθεί!

Επιτέλους μόνο οι λιπόσαρκοι είναι αρεστοί!

Συγνώμη για την πολυλογία μου αλλά σαν γιαγιά σου σου μιλώ.
Με αγάπη και φιλί!!!!

Statler ή Waldorf είπε...

Γιαγια, οχι δεν με κουρασες καθολου μα καθολου...κι εγω θυμωνω πολλες φορες που με κυνηγανε ετσι με το φαι και για αυτο θα το παλεψω και να ηρεμισω λιγο...!!!

ευχαριστω πολυ για το σχολιο!!!

prozak: την διαβασα την αναρτηση σου, και σε ευχαριστω πολυ!!! Σε νιωθω και σε καταλαβαινω...οι εξετασεις καλες βγηκαν?

statler

Ανώνυμος είπε...

Stalin, σορι που αργησα να δω την αναρτηση που μας αφιερωσες!

καταλαβαινεις τωρα....ειχαμε τρεξιματα, διαγωνισμους, συγκινησεις κλαματα!

Αν λοιπον καποιος/α νιωσει τάσεις βουλιμίας και χρειαστει ψυχιατρο....εχουμε δωρεαν το μαρκο
οποτε ας μην ανησυχειτε!

θα μου πεις σωθηκαμε τωρα, αυτός ειναι πιο τρελός από τους τρελους!

Σωστό!

αλλά από το τίποτα;

Στο δια ταύτα: Όλα είναι θέμα μυαλού. Πρεπει να αγαπησουμε τον εαυτο μας, όποιος κι αν είναι! Κι αν τον αγαπήσουμε μπορούμε και να τον αλλάξουμε προς το καλυτερο!

Αυτα! Ξεθυμανα κι εγω και παω για ποτο!

Καλη επιστροφη στα πάτρια!

φιλια

Statler ή Waldorf είπε...

coula : λες να μην τον σκεφτηκα? χαχα αλλα αυτος θα με τρελανει πιο πολυ... αααστο καλυτερα :p

σαφως και ολα ειναι θεμα μυαλου , μα και για αυτο το λογο δεν προκειται να με αφησω να κανω βλακειες!!!

καλο ποτοοοο!
αντε καλως να σας βρω!!!
φιλιααααα
stalin ;)