Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Καλοκαιρινές μέρες στη Λωζάννη…

 

 

 

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες κάνει απίστευτα τέλειο καιρό. Στην Ελλάδα έχετε 17 βαθμούς και εμείς 28. Πλάκα έχει…Οι καλοκαιρινές μέρες εδω είναι περίεργα όμορφες, οι άνθρωποι εδώ λειτουργούν σαν τις αρκούδες,το  χειμώνα λογω κρύου κρύβονται και πέφτουν σε χειμερία νάρκη και με το που εμφανιστεί ο  ήλιος ΤΣΟΥΠ! βγαίνουν από τις φωλίτσες τους και αρχίζουν να φωτοσυνθέτουν!

Καλοκαίρια στη Λωζάννη…

 

1420956247_eac51be485

Μμμ , τι μου αρέσει? Κακά τα ψέματα υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν εδω το καλοκαίρι…Οι δρόμοι, τα πάρκα, τα σιντριβάνια, η λίμνη, τα βουνά γεμίζουν ανθρώπους. Όλοι μαζεύονται είτε οικογενειακά είτε με τις παρέες τους τις Κυριακές και κάνουν grillete κάτι σαν barbeque…Απλώνουν πετσετούλες σε κάθε τετραγωνικό πράσινου και κάθονται να φωτοσυνθέσουν . Τα θερινά αθλήματα εμφανίζονται, όπως μπανάκια στη λίμνη (για τους ποοολυ τολμηρούς) , κανό, pedalο…Τα δέντρα γεμίζουν αιώρες. Μεγάλες εκτάσεις πράσινου γεμίζουν με αυτοκίνητα ή ζευράκια σκαρφαλωμένα στα δέντρα και πελώριες οθόνες που προβάλλουν ταινίες.   Η λίμνη μυρίζει ‘’αντηλιακό’’. Τα ποδήλατα, τα rollers, τα skateboards κάνουν επίθεση στους δρόμους και δεν σε αφήνουν να περπατήσεις σαν άνθρωπος. Οι Ελβετοί φορούν τα πεδιλάκια τους. –όχι σκέτα βεβαίως βεβαίως αλλά με καλτσουλα- Το καλοκαίρι έχουν τη τάση να μεταφέρουν τα πάντα στη φύση. Δηλαδής? Παίρνουν λαπι τοπια και βιβλία και βουρ στη λίμνη να απολαύσουν το καιρό δουλεύοντας.

 

autumn-forest-in-the-Alps

Τα καλοκαιρινά βράδια στη Λωζάννη είναι επίσης περίεργα όμορφα και πολλές φορές μαγικά. Η λίμνη γεμίζει φωτιές , μουσική, και μπόλικο αλκοόλ. Όλοι είναι έξω, γελάνε , πίνουν, χορεύουν , τρώνε. Τα μαγαζιά βγάζουν τα τραπεζάκια τους έξω. Το petit bar βάζει φωτάκια και με ένα συνδυασμό της θέας του καθεδρικού και της τρελής ιδιοκτήτριας του , που σε τρελαίνει στις ερωτήσεις άμα είσαι ξένος σε κάνει να το ερωτευτείς ευθύς αμέσως και να μην θες να φύγεις. Το γκαζόν στο καθεδρικό γεμίζει παρεούλες και η μυρωδιά της μπύρας είναι έντονη. Κάτω από τη γέφυρα βάζουν τραπεζάκια και με καλό κρασί και indie μουσική απολαμβάνεις με καλή παρέα τη θέα της Λωζάννης. Το festival de la cite ξεκινά. Όλη η πόλη μυρίζει αλκοόλ και χασίσι. Όλοι μα όλοι είναι λιωμένοι και χαμένοι. Σαν να έχουν χαλαρώσει και δεν τους νοιάζει τίποτα άλλο, απλά αφήνονται στο δροσερό αεράκι κατευθείαν από τις Άλπεις.

 

1373 brasserie

το αγαπημένο μας στέκι, Chateau artisanale

 

ένα από τα αγαπημένα μου κάστρα, το Chateau de Chilion

Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν αλλά καλοκαίρια σε αυτή τη πόλη…Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον.

Αυτό που ξέρω όμως είναι πως δεν θα ξεχάσω είναι:

- τις ατέλειωτες νύχτες στο Chateau πίνοντας σφηνάκια tamifflu

- τα ατέλειωτα ξενύχτια στην φαινομενικά ήσυχη πόλη της Λωζάννης

-να γυρνάμε λιώμα και να ξαπλώνουμε στις διαβάσεις και εγώ σα το χαζό να τους βγάζω φωτογραφίες

-να μαθαίνει ο S. στην Η. να οδηγεί και εγώ στο πίσω κάθισμα να ζαλίζομαι και να τραγουδώ Louise Attaque

…et je voudrais que tu te rappelles, notre amour est éternel et pas artificiel je voudrais que tu te ramènes devant, que tu sois là de temps en temps et je voudrais que tu te rappelles la la la la la

brasslau

ένα από τα πιο γνωστα φοιτητο-μπαρακια

lausanne_bar_tabac-185 

le tabac απίστευτη τούρκικη μπουάτ

p1010024_1_low

 

αυτό το μπαράκι υπάρχει πάνω από 50 χρόνια και είναι γνωστό για την απίστευτη σοκολάτα της Marta’s

-να μας τη βιδώνει και να πεταγόμαστε Γαλλία με αυτοκίνητο επειδή έτσι βαρεθήκαμε στην Ελβετία

-να πηγαίνουμε για ιππασία και να μην μπορώ να ανέβω εύκολα στο άλογο γιατί η μαλάκο φοράω τζιν και να μου φέρνουν καρεκλάκι, να μην καταλαβαίνω τι μου λέει ο εκπαιδευτής και να τρελαίνομαι στα γέλια –παραλίγο να πέσω από το άλογο-

- οι νύχτες στο darling να χορεύουμε και να ακουγόμαστε μόνο εμείς –κλασικοί έλληνες μαλάκες-

-να χάνουμε το τελευταίο μετρό και να γυρνάμε δικάβαλο στο ποδήλατο διασχίζοντας τη μίση πόλη με –12 βαθμούς, οι ‘’υπερπαραγωγές’’ τούμπες μου από το ποδήλατο και οι  κουτουλιές μου στις ταμπέλες –τι να κάνω, χιόνιζε, ας μην με αφήναν να πάρω ποδήλατο έτσι αφηρημένο που μαι-

-την Ι. να ακούμε Μάλαμα και να ξυπνάμε τους γείτονες από τις αγριοφωνάρες μας, την πριγκίπισσα της Μαδαγασκάρης στο πάρτυ του S. (πραγματικά δεν παίζει να ξανά-δω  άτομο που να πίνει από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 9 το πρωί ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και να ναι πιο νηφάλια και από μένα που ήπια ένα ποτήρι κρασί)

-τα σπίτια με τα βαζάκια χασίσι στο τζάκι –αμέ είναι και διακοσμητικά παρακαλώ!-

-να κάνουμε pedalo στη λίμνη και να τραγουδάμε Βουγιουκλάκη

-να γυρνάμε μέσα από το δάσος και να χουμε κολλήσει ο ένας πάνω στον άλλο γιατί φοβόμαστε (ε ένα τραύμα από την Ελλάδα σου μένει όσο να ναι) , να μας παίρνει ο ύπνος στην λίμνη και να μας ξυπνούν οι πάπιες –τις πάπιες μου μέσα!- γιατί μας δάγκωναν…-

 

 

 

την καλοκαιρινή  μου καλησπέρα μου ,

Στάλιν!

 

 

 

12 σχόλια:

Αμερικλάνος είπε...

Σε. Μι. Σω.

Τι γαμάτο μέρος? Εξήγησέ μου, τι γαματο μέρος?

Ποιος δαίμονας με καβάλησε και διάλεξα αμερική αντί για ευρώπη. Ποιος.

Marouli είπε...

Τι υπεροχα που ειναι! Σε ζηλευω πολυυυυυυυυυυυυυυυυ! Θελω και εγω! Με φανταζομαι με το mp3 και τα βιβλια γυρω γυρω κατω απο δεντρα αχχχχχχχχχχ!!! Παραδεισος!!!

Ευχαριστησου το οσο μπορεις ;)

Μαρουλοφιλακια!

Sophia Kollia είπε...

Καλά είναι μωρέ όπου έχεις καλή παρέα για τρέλες!
Τα έχω παίξει..δεν γράφει και καλά ο λ. στα διαγωνίσματα του ΕΦΕΤ πως το καλο το λενε..τα διαγωνίσματα των φροντιστών..Μη του πεις ότι στο είπα θα με σκοτώσει.
χάλια είμαι χάλια..
Καλή Κυριακή

Statler ή Waldorf είπε...

Aμεριλανε: καλα αμα το παμε ετσι κι εγω σε ΜΙΣΩΩΩΩ!!! Αληθεια ανταλλασσουμε?

Μαρουλακι μου ειπαμε, αμα δεν εχεις να το μοιραστεις η μαγεια αυτη κρατα λιγο...

Σοφια...αχ βαχ...πολυ στεναχωριεμαι...Αλλα οπως ειπα ο Λ. καλα θα παει δεν ειναι χαζος και μαλιστα ειναι απο τα παιδια που δεν χανονται!!! Θετικες σκεψεις σας στελνω και να περνατε καλα οσο μπορειτε...

φιλια πολλα
σταλιν

panos srpk είπε...

Μου φαίνεται πρέπει να προσθέσω τη Λοζάνη στους υποψήφιους προορισμούς!
Κατά τ'άλλα μη νομίζεις ότι μόνο εκεί έχουν "χειμέρια νάρκη". Κι εδώ έτσι είμαστε. Με το που καλοκαιριάσει, τσουπ, όλοι βγήκαν απ'το καβούκι τους και μάλιστα με καλοκαιρινά και ονειρεύονται μοχίτος σε παραλίες. Έλεος δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Οι εμπειρίες της ζωής μας, δεν είναι για πάντα! Τις κρατάμε στη καρδιά μας και προχωράμε στις επόμενες, γεμάτοι επειδή τις ζήσαμε!!!

Πολύ ομορφες φωτογραφίες από μια πολύ όμορφη περιοδο ζωης.

Statler ή Waldorf είπε...

sarper: ειπαμε η Λωζαννη ειναι ομορφη πολη...στη ζωη κολλαμε...χαχαχαχα μοχιτος ε? λιαχ

coulita: ξερω...εχεις τοσο μα τοσο δικιο...θα τις κρατησω για παντα μεσα μου...

φιλια
σταλιν

PiciFriki είπε...

τι λωζάννη, τι κοζάνη..

Statler ή Waldorf είπε...

PiciFriki: καλως ηρθες...!

σταλιν

Γαμάει και Δέρνει είπε...

Άμα έρθω θα με πας σε όλα αυτά τα μέρη? Με την παρέα σου φυσικά!

Χο χο χο!

dsquared είπε...

ΑΑΑΑ ζούλεψα, αυτο το Σατώ Χιλιόν πολυ με αρεσε!

din

Statler ή Waldorf είπε...

Γ&Δ: Αμεεεε...αλλα κανε γρηγορα γτ του χρονου δεν θααα μαι εκει απο οτι φαινεταιιιι!!! Σε περιμενω...!!!

dsquared: ναι ειναι θεικο και πανεμορφοοοο...

καληνυχτααααα
σταλιν