Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

θελω…δεν θελω…

θα έπρεπε να μουν σχολή τώρα…ας είναι, κάνω μια μικρή κοπάνα…!

Διάβασα κάπου πως ‘’η μαγεία διαρκεί όσο διαρκεί η επιθυμία’’. Πόσο διαρκεί λοιπόν μια επιθυμία? Τι κρατά μια επιθυμία ζωντανή?Είναι πράγματι αληθές, πως μερικές φορές το να θέλεις κάτι έχει μεγαλύτερη αξία από το να το αποκτάς? Θέλω…πολλά θέλω!  Βασικά δεν ξέρω αν πρέπει να θέλω ότι θέλω. Ή δεν ξέρω τι θέλω? Χαχα όχι καλά είμαι , προς το παρόν . Θέλω  να σε δω! Θέλω να με ακούς χωρίς να κρίνεις. Θέλω τη γνώμη σου χωρίς συμβουλές…Θέλω να με εμπιστεύεσαι χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θέλω τη βοήθεια σου, κι όχι να αποφασίζεις για μένα. Θέλω να με προσέχεις χωρίς να με ακυρώνεις.Θέλω να με κοιτάς χωρίς να προβάλλεις τον εαυτό σου σε μένα. Θέλω να με αγκαλιάζεις χωρίς να με κάνεις να ασφυκτιώ. Θέλω να μου δίνεις ζωντάνια χωρίς να με σπρώχνεις. Θέλω να με υποστηρίζεις χωρίς να με φορτώνεσαι. Θέλω να με προστατεύεις χωρίς ψέματα. Θέλω να με πλησιάζεις χωρίς να εισβάλλεις. Θέλω να ξέρεις τις πλευρές μου που πιο πολύ σε ενοχλούν,να τις αποδέχεσαι και να μην προσπαθείς να τις αλλάξεις.

Σκέπτομαι πως δεν θα ξανά κάνω πίσω .Το οτι μερικές φορές αυτό που αισθανομαστε δεν εχει σχεση με αυτο που μπορουμε να ζησουμε ,απλα δεν το δεχομαι! Τελος.

 

 

Την καλημερα μου

σταλιν

10 σχόλια:

Gaurakos είπε...

Κοπάνα; Τιιιιι;;;

Ντροπήηηηη!!! Αυτό έχω μόνο να πω.

offshade είπε...

Αν συμβαίνουν όσα γράφουν τα δεύτερα μισά των προτάσεών σου, τότε καλύτερα να μην θέλεις πια...

Jerry Jedelou είπε...

πολύ συγκλονιστική ανάρτηση για μένα..
θα κάνω αυριο ποστ με παραπομπή σε αυτό:-)

Jerry Jedelou είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Λόλα είπε...

Ωχ βρε κουκλιτσα μου... :(
Ουφ ουφ κ παλι ουφ..!
Θα συμφωνησω ΑΠΟΛΥΤΑ ομως, με τον offshade.
Ενα μονο θα σου πω: παρε την αποφαση αυτη που ειναι σωστη ΚΑΤ'ΕΣΕ, και οχι αυτη που πιστευουν οι αλλοι για σενα.
Φιλιααααααααααα! ;*

gnostosagnostos είπε...

και εγω θελω να καταφερεις τα θελω σου...

Sophia Kollia είπε...

Η ςπιθυμία για πιο πράγμα? Δεν είναι όλα το ίδιο .Θες να κάνεις , ας πούμε ένα παιδάκι. Όταν το κάνεις θα θέλεις να έχεις πάλι την ιδια επιθυμία? Η επιθυμία αλλάζει και αυτοπροσδιορίζεται καθημερινά.
συνεχίζεται..

Sophia Kollia είπε...

To αν εχει μεγαλύτερη αξία το να το θέλεις απο το να το αποκτάς, ειναι φιλολογία της κακιάς ώρας, και συγνώμη αν το είπε κάποιος που τον έχεις σε υπόληψη. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να παραβλέπουμε την αέναη κίνηση της ίδιας της ζωής. Ακόμα και να σταθούμε δυο άνθρωποι και να κοιτάξουμε κάτι, δεν θα δούμε το ίδιο αφού υπάρχει μια διαφορά στο οπτικό πεδίο, διαφορά συναισθήματος κλπ.που φιλτράρουν την πληροφορία. Στην διαδρομή λοιπόν του να αποκτηθεί κάτι αποκτάς την πείρα και την διαφοροποίηση σε συναίσθημα που ακολουθεί αυτή την πορεία. Η λέξη αξία είναι κατά την γνώμη μου άκυρη. Οι αξίες της ζωής που οριοθετούν τους κανόνες της ζωής του καθενός κάνουν έναν άνθρωπο να αξίζει- και αυτό πάλι είναι σχετικό-αφού η ανθρώπινη ζωή είνια η υπέρτατη αξία. Όταν λοιπόν λέμε ότι η επιθυμία έχει μεγαλύτερη αξία, είναι σαν να λέμε ότι τα συναισθήματα ακυρώνουν την ίδια μας την ύπαρξη αφού ζούμε πράττοντας εφαρμόζοντας τις αξίες μας και τις ιδέες μας.
συνεχίζεται

Sophia Kollia είπε...

Και φτάνουμε στα θέλω.
Όταν τα ζητάς απο σύντροφο, καλά κάνεις και τα ζητάς. Αν τα ζητάς απο φίλους, δεν βαριέσαι! Δεν νομίζω ότι οι φίλοι είναι να μοιράζεσαι όμορφες στιγμές, και καμιά κουβέντα..Παρέα δηλ χωρίς τόσες πολλές απαιτήσεις.Αν το ζητάς απο γονείς, θα σου πω αυτό ου λέει ο Αριστοτέλης στα Ηθικά.
¨Έχεις παράπονα πο το πατέρα..Μα ι Θεός δεν σου έδωσε καλόν πατέρα, πατέρα σου έδωσε. Φέρσου στο καθένα ανάλογα της σχέσης΄"
Όπου πατέρα, βάλε εσύ μαμά, θεία, κλπ συγγενείς.
Όμως σαν Σοφία, θα σου έλεγα να μετρήσεις τα θέλω, και να πεις, θέλω με ακούω χωρίς να με κρίνω,
θέλω να αγαπάω τον εαυτό μου για αυτό που είναι χωρίς να προσπαθώ να γίνω άλλη.
Εγω στην ηλικία σου τα είχα απλοποιήσει τα πράγματα σε λίγες φράσεις.
Δεν θέλω τίποτα απο κανέναν
Δεν χρειάζομαι τίποτα και απο κανέναν
Δεν στηρίζομαι σε κανένα για τίποτα.
Είμαι μόνη μου και θα τα καταφέρω ο κόσμος να χαλάσει..

Σίγουρα θα υπάρχει και ο μέσος δρόμος..
Πολλά φιλάκια!

Sophia Kollia είπε...

Μπονζούρ!
Τα έκλεισες όλα και διαβάζεις? Μπράβο!! Θέλω να σου στείλω κάτι και χρειάζομαι την διεύθυνση! Στείλε ένα μέιλ..Προσπάθησα να σε πάρω τηλ. αλλά λέει πλου ταρντ!
Μπάι και μένι κισσις!!