Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

αλλάζουμε…

 

Μετά από μια εβδομάδα προσαρμογής σε αυτή τη θεσπέσια και τέλεια οργανωμένη πόλη καιρός ήταν να γράψω…Δεν ξέρω γιατί αλλά το τελευταίο καιρό δεν μου βγαίνει ,δεν μου βγαίνει…τι το θελα και κατέβηκα? Τι το θελα? Είχα προσαρμοστεί από το καλοκαίρι και με το που κατέβηκα, άλλο που δεν ήθελα,εγκλιματίστηκα ευθύς αμέσως στην νοοτροπία της τέλειας χώρας μας,και από τότε που γύρισα  αδυνατώ να προσαρμοστώ , πάω σχολή ανόρεκτη και άμα χάσω και κανένα μάθημα άλλο που δεν θέλω!!! Το πήρα απόφαση και έστειλα κάποιες αιτήσεις για άλλες σχολές…θέλω χρόνο για τον εαυτό μου…τον χρειάζομαι! Όσο ήμουν Ελλάδα, είτε ήμουν για καφέ , είτε διάβαζα τα βιβλία μου , είτε πλακωνόμουν ε τη Γκεστάπο (περίεργο?), είτε κάτι θα με απασχολούσε, είτε πήγα στο μπαμπά, στον άνδρα,είτε με πάππου και γιαγιά…Γενικά, όλοι ήθελαν να με δουν και να περάσω χρόνο μαζί τους,που στην ουσία δεν έκανα όσα ήθελα…Δεν πειράζει όμως, το χρειάζονταν…Αν και δεν έμεινα λοιπόν λίγο μόνη δεν έμεινα να σκεφτώ που πάω, τι κάνω , τι θα κάνω…Αυτό όμως που κατάλαβα είναι ότι κάτι πρέπει να κάνω , και θα το κάνω!!!!

Γύρισα λοιπόν, και μετά από τρεις μέρες ,ήρθε να με επισκεφτεί η Α. η τρίτη της παρέας…!( δεν λεω ευχάριστη έκπληξη αλλά ζορίζομαι και 6 μέρες δεν είχα…ένα τριήμερο ναι!) Πάντα απέφευγα να είμαι μόνη με την Α. άμα είμαστε μόνες, καταπιέζομαι…καταπιέζομαι πολύ. Γιατί? Γιατί είμαι ηλίθια, έχω τύψεις και της κάνω όλα τα χατίρια. Εκείνη από την άλλη είναι ένα άτομο  που δεν ξέρει να συμπεριφέρεται σωστά, σκάφτεται ΜΟΝΟ γκόμενους (δεν λέω καλοί και αυτοί, αλλά ποσό να μιλήσεις πια, κάποια στιγμή δεν γίνεται όλο τα ιδία λες,κουραζεσαι) , εκμεταλλευτεί καταστάσεις και  μιλεί και πολύ άσχημα! (κάτι που δεν το αντιλαμβάνεται γιατί έτσι έχει μάθει). Δεν μπορώ να είμαι στο κέντρο του Ηρακλείου και με φωνάζει ξεκωλιάρα γιατί το θεώρει αστείο και να πέρανε φίλοι του μπαμπά μου (μην γελάς ΕΣΥ σε βλέπω) Μπορείς να με χαρακτηρίσεις πολλά , ανασφαλή, υποχόνδρια (ναι είμαι !) μπλα μπλα μπλα εκτός και αν το χιούμορ μου έγινε ελβετικό! Λεπτομέρεια σκέπτεται κάποιος εξωτερικός παρατηρητής, όταν όμως μαζεύονται πολλές τέτοιες…αρχίζεις και ασφυκτιείς! Δεν λέω ότι εγώ εκφράζω με το ‘’σεις και με το σας ‘’αλλά γενικά ξέρω να μη ξεπερνώ κάποια όρια! 

Πως γνωριστήκαμε…???Πριν από λίγα χρόνια κόλλησα με τις δυο, την τρελή και τη waldorf  (πιο πολύ με τη τελευταία αλλά δεν είναι του παρόντος) και απλά η Α. ήταν ένα bonus εφόσον έκαναν παρέα οι τρεις τους στο φροντιστήριο! Αρχικά , έβλεπα πως, δεν ταιριάζουμε πουθενά , μα ΠΟΥΘΕΝΑ! Αλλά έκανα υποχωρήσεις, εμπιστευόμουν τις άλλες δυο.

Βεβαία κακά ψέματα όσο κι αν το θες , κάποια χάσματα δεν γεφυρώνονται ποτέ! Άσπρο εμείς μαύρο εκείνη, όταν είναι να βγούμε κάθε μα κάθε φορά περνάμε κανένα δίωρο στα τηλεφωνά γιατί εμείς θέλουμε κάτι ήσυχο και με ωραία μουσική και εκείνη κλαμπ και κόσμο να βλέπει…Γενικά  από όσο μας θυμάμαι,στη παρέα δεν έλειψαν ποτέ οι τσακωμοί διότι πάντα κάτι συνέβαινε…Πάντα κάτι δεν καταλάβαινε καλά η Α., θα παρεξηγούσε , θα θύμωνε και έπρεπε να κάνουμε πίσω…Πόσα καλοκαίρια πλακωνόμασταν μεταξύ μας,γιατι η Α. δεν θέλει το στέκι μας ξαφνικά το τελευταίο πεντάλεπτο,αλλά παραλιακή, πόσες φορές δεν βγήκαμε γιατί το μπλουζάκι αυτό τη χοντραίνει, μέχρι να αποφασίσουμε σε πια θάλασσα θα πάμε (?) πάει είχε νυχτώσει, γιατί παρεξήγησε κάτι , γιατί δεν δέχεται κανενός είδους σχόλιο και κριτική (Τι σκατά? Ρε βλάκα άμα φοράς τα ‘’ τέλεια ’’ αθλητικά σου δεν στο λέω?  Πέταξέ τα!!! ) .γενικά 3 χρόνια τώρα είμαστε στρατιωτάκια, μην πεις αυτό θα παρεξηγήσει , μην το άλλο θα θυμώσει, θα στεναχωρηθεί, θα θα θα… ---> προβλήματα που έχει ο κόσμος ε?

Τώρα αναρωτιέστε γιατί κάνω αυτή την εισαγωγή…γιατί άραγε? Γιατί νιώθω προδομένη και ψυχολογικά πιεσμένη!

Αυτό το καλοκαίρι για μένα και για τις τέσσερις μάλλον, θα έλεγε κάνεις πως ήταν ένας οιωνός για το τι θα επακολουθήσει, αφού περάσαμε 1 εβδομάδα στο Ρέθυμνο στην οποία δεν έβγαινε μαζί μας γιατί δεν τις έκανε το τζιν και καλά να πεις πως το έλεγε από πριν? Όχι,αφού είχαμε όλες ετοιμαστεί και περιμέναμε στη πόρτα εκείνη να δηλώνει τελευταία στιγμή να μείνουμε μέσα  (δεν λέω και εγώ κατέβηκα από Λωζάννη τέρας…αλλά με το που πάτησα Ελλάδα προσπάθησα και τα έχασα αυτά που πηρά, το ήθελα όμως) .

 

 Κακά τα ψέματα άμα δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου , δεν μπορείς να νιώσεις και με κανέναν άλλο! Προσπαθήσαμε πολλές φορές να την βοηθήσουμε αλλά εφόσον δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό της μόνη της εμείς πως? Όταν πάχυνα ήθελα να το ακούσω από εκείνες,γιατί έτσι θα το κλεινα πιο εύκολα (δεν σχολιάζω πως δεν λεγάτε τίποτα), αλλά όταν δεν το δέχεται κάποιος,και θεώρει κακοπροαίρετη ακόμα και μια συμβουλή από τους φίλους του…γιατί εδω μιλάμε για θέμα υγείας όχι 5 κιλά παραπάνω…Απλά, σταματάς να πιέζεις και αποφασίζεις πως δεν θα χαλάσεις ένα ακόμη βράδυ! Έξαλλου, τα προβλήματα μας όλα ξεκινούσαν και ξεκινούν από αυτό…δεν νιώθει καλά με τον εαυτό της!

Ως φίλη δεν μέτρησα ούτε τι έδωσα ούτε τι πήρα από αυτή τη σχέση, δεν μου αρέσει και δεν με εκφράζει, με εξοργίζει όμως γιατί όταν ήρθε εδω έκτος του ότι δεν σεβάστηκε το χώρο μου, δεν βγήκαμε ούτε ένα βράδυ κάτι που δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα αφού έχω συνηθίσει να μην βγαίνω εδω, αλλά μην μου γκρινιάζεις ότι δεν βγήκαμε, ,δεν ήθελε να περιπατάει κάτι που δεν γίνεται αφού η Λωζάννη είναι πόλη μικρή και γεμάτη ανυψωματα και αναγκαστικά περπατάς…, δεν ήθελε να ξυπνά νωρίς ( πριν τις 2 δεν ξυπνά) μπας και δει τίποτα σε ξένη χώρα ήρθε , και μετά μου έλεγε γιατί δεν την ξύπνησα,αφιέρωσα αυτές τις 6 μέρες κι ας έχω τρελό τρέξιμο ήθελα μια αναγνώριση και μια διευκόλυνση εφόσον ψυχολογικά πιέζομαι και όχι να ακούω η Λωζάννη είναι τέλεια πόλη γιατί γκρινιάζεις , βγες, κάνε φίλους, εσύ φταις,εγώ ξέρω ότι από έξω παντού και πάντα όλα τέλεια φαίνονται και εύκολα!

Έκανα πίσω όμως 3 μέρες δεν λαλούσα , δεν μιλούσα, δεν άντεξα όμως…τι να κάνω? Έπρεπε κάπου να ξεσπάσω! Παντοτινό μου θύμα ? Η waldorf στην όποια έγραψα ένα μαιλ με παράπονα…μπας και ηρεμίσω (όπου και ηρέμισα). Όλα καλά μέχρι εκεί?

Την τελευταία μέρα λοιπόν, με πήρε ο ύπνος και είχα ξεχάσει στο λαπι τοπι μου το μαιλ μου ανοιχτό…να προχωρήσω παρακάτω? Ότι μαιλ είχα διαβάστηκαν…

 

 

Αναρωτιέμαι λοιπόν, πως μπορεί κάποιος είτε φίλος , είτε γκόμενος,είτε γονιός,να εισβάλλει έτσι στο προσωπικό σου χώρο … γιατί είναι προσωπικός… Υπάρχουν κάποια πράγματα που καλώς κακώς δεν τα μοιράζεσαι με όλους ή και με κανένα, θες και κάτι για σένα! Οι άνθρωποι αλλάζουν , κι εγώ δεν αποτελώ καμία εξαίρεση…Δεν στενοχωριέμαι που χάλασε αυτό που είχα με την Α. (τι είχα? ουδέν σχόλιο)  φαινόταν εξ’αρχης πως δεν θα κρατούσε, απλά θυμώνω με το πόσο αφελής μπορεί να μαι κάποιες φορές! Καιρός να μάθω όμως! Άντε γιατί μου τη δίνει να μαι αφελής !!!

 

φιλιά

Στάλιν

 

  ‘’ if your havent got problems, i feel bad for your son...i got 99 problems and a bit* ain't one...’’

5 σχόλια:

Amélie Melon είπε...

Αν είναι δυνατόν!! Είναι το λιγότερο αδιάκριτο και αγενές να εισβάλεις έτσι στην προσωπική ζωή του άλλου!! Μα ακου εκεί διάβασε τα μέιλ σου... Συγχίστηκα! (αμαν φαντάζομαι τη δική σου συγχιση!! :Ρ)

Να είσαι καλά!! Και να περνάς καλά (όσο μπορείς!) στην Λωζάννη σου.

gnostosagnostos είπε...

Πω πω θαψιμο!!!

Άλλη φορά μην ξεχνάς μαιλ ανοιχτό :Ρ

όσο μεγαλώνεις θα κανείς πολλά ξεσκαρτισματα
Κρατά τις εμπειρίες και προχωρά....

panos srpk είπε...

Χμμμ... Έχω κι εγώ έναν τέτοιο φίλο, ντάξει δεν μπαίνει στα ιδιωτικά μου αλλά και πάλι πάνω κάτω είναι όπως η φίλη σου. Αλλά δε μπορώ να του χαλάω χατήρι ή να του φωνάξω γιατί ξέρω ότι κατά βάθος δεν είναι αυτός που ήταν από τότε που τον γνώρισα. Απλά είναι σε φάση.
Κατά τα άλλα, μα καλά να διαβάσει τα μειλ σου? Τόσο κουτσομπόλιδες καταντήσαμε οι έλληνες [ελληνίδες για την ακρίβεια]?
Τι κατινιές είναι αυτές?
Τεσπά. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις το ρυθμό σου, απλά, για να σου λέω την αλήθεια, είμαστε πολλοί που περνάμε μια φάση τώρα. Φάση είναι, θα περάσει.

Sophia Kollia είπε...

Μακρυά από τοξικούς φίλους!
Γιατί το κουράζεις τόσο πολύ?
Δεν ταιριάζω, αντίο! Μα δεν καταλαβαίνω γιατί έμεινες φίλη της τόσα χρόνια!! Έλεος! Νιώθεις και τύψεις από πάνω! Πας καλά? Αντί να της δώσεις μια να φύγει μια ώρα αρχύτερα την γαιδούρα!!
Πω πω συγχίστικα!! Μια χαρά είσαι και είναι απαράδεκτος ο τρόπος της, Κομπλεξικός, ανασφαλής, εγωιστής κακοήθης, αγενής, στενόμυαλος..Τι θες μαζί της που θα την ανεκτείς και στο σπίτι σου!!
Αν την ξεφορτώθηκες να νιώθεις μόνο ανακούφιση και η άλλη η κολλητή σου ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!
Άλλη θέμα..Ο καιρός μαζεύτηκε και ερχόμστε..Έχω μια αγωνία άλλο πράγμα..Στις 16 Μαρτίου στο City.
Θέλω να δω και ένα δωμάτιο πριν το πληρώσω, Λέω στον Λεωνίδα να επικοινωνίσουμε με ένα γραφείο να μας πάει να δούμε, γίνετια λες, η είναι όλα γεμάτα και δεν μπορούμε..
Ουφ!! Τα λέμε και μπράβο σου που το πηρες αποφάση να κάνεις κάτι για την Σχολή..

Statler ή Waldorf είπε...

Amelie Melon: το ποσο θυμωσα δεν λεγεται!!!!
Ευχαριστω ποοοοοολυ :) να περνας κι εσυ οσο πιο καλα μπορεις!!!

Γνωστε? Εσυ μην μιλεις!!!
Ξεσκαρταρισματα ουφο!!!
Το ξερω οτι καποια στιγμη πρεπει να τα κανω και αυτα...αλλα οσο να ναι ειναι επιπονο και η μεθοδος χανζαπλαστ πολλες φορες δεν λειτουργει!!!

Sarper: ειμαστε πολλοι ε? Το κακο ειναι οτι η Α. ειναι σε αυτη τη φαση πανω απο τρια χρονια...ποσο πιαααα?

Sofia: Σας περιμενω να ρθετε....Οσο για τα δωματια δεν θελω να σε στεναχωρησω αλλα εδω δυσκολα θα βρεις στη Λωζαννη σπιτι...ποοοοολυ δυσκολα...εαν εχετε τυχη ναι...εχω φιλους που ψαχνουν ενα χρονο τωρα!!! Θα σας τα πω ομως ολα μην αγχωθειτε!!!

φιλια σταλιν