Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

είναι στιγμές…

στη ζωή μας που νιώθουμε χαμένοι…Έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ ΄ χαμένη.Έχω ξεχάσει    γιατί παλεύω.Όπως λέει και ο Πασχαλίδης, ‘’δεν ξέρω ποιον παλεύω να νικήσω…νιώθω να σφίγγουν το λαιμό μου κρύα χέρια .Έχω κουραστεί αρκετά αυτό το καιρό…κάθε μέρα ξυπνώ  6  το πρωί,πηγαίνω στη βιβλιοθήκη και φεύγω κατά τις 12 το βράδυ! Μόνο αυτο…και το Σαββατοκύριακο ούτε λόγος για έξοδο…πας καλά? Δεν έχω χρόνο…δεεεεν έχω!

Έχω ξεχάσει πως είναι να βγαίνεις, να πίνεις ποτάκι,καφέ με δικούς σου ανθρώπους, να ξεσκάς βρε παιδί μου…και όταν αναρωτιέμαι γιατί το κάνω όλο αυτό,ειλικρινά δεν ξέρω…Ενάμιση χρόνο τώρα , είμαι σε μια σχολή φαινομενικά απίστευτη! ΑΛΛΑ έμενα δεν μου αρέσει. Ναι το πα! Δεν μου αρέσει! Τι ? Είναι τέλεια και με πολλές προοπτικές…και? Έμενα δεν μου αρέσει! Εσάς μπορεί, να έρθετε λοιπόν και οι δυο σας να δώσετε εξεταστική και να χάσετε τα πάντα. Τι να γίνει η τόσο καλή, έξυπνη και  διαβαστερή σας επένδυση, βαρέθηκε! Βαρέθηκε να ακούει, ότι είναι έξυπνη και ότι θα γίνω λαμπρή…(@@@ χέστηκα!)

Είμαι αυτό που είμαι .

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ?

Όχι δεν μου αρέσει, μπορεί να πιάνω πέντε πράγματα παραπάνω στην ανάλυση, στη μηχανική και σε άλλα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μου αρέσει αυτό…Όχι , δεν μου αρέσει.

Θέλω να αλλάξω , και δεν ξέρω πως…Φοβάμαι πως έχω χάσει δυο χρόνια από τη ζωή μου…Από παντού δέχομαι πιέσεις και δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα αντέξω και αυτό που με φοβίζει πιο πολύ είναι ότι άμα συνεχιστεί αυτό θα καταλήξω να κάνω για το υπόλοιπο της ζωής μου κάτι που δεν με γεμίζει καθόλου μα καθόλου…!

 

την κουρασμένη και βαριεστημένη

καληνύχτα μου,

Στάλιν.

 

 

 

 

12 σχόλια:

Besixdouze είπε...

Καλές, χρυσές οι σπουδές και τα πτυχία καλή μου αλλά αν δεν περνάς εσύ καλα να τα βράσεις!
Σκέψου να αλλάξεις λίγο το πρόγραμμά σου και να βάλεις στόχο λιγότερα μαθήματα και εργασίες για να έχεις τον χρόνο για τον εαυτό σου που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ!
Ίσως γι αυτό νιώθεις πως δεν σου αρέσει, επειδή πιέζεσαι. Χαλάρωσε λοιπόν και δες το με πιο ήρεμο μάτι :)
Ελπίζω όλα τότε να είναι καλύτερα!

Я верю в Сталина είπε...

Χαλλλλλλλλλλαρά!..

Statler ή Waldorf είπε...

Besixdouze: δυστυχως, δεν γινεται να βαλω στοχο λιγοτερα μαθηματα...εδω ενα αν δεν περασεις σε διωχνουν...πολυ απλο ετσι?
για αυτο ειμαι τοσο αγχωμενη!Αλλιως θα χαλαρωνα!

marco: χαλλλλαρα ε? μακαρι να το εβλεπα ετσι...αλλα κωλυομαι!

gnostosagnostos είπε...

ασε λιγο τον χρονο να περασει και μετα βλεπεις
μην πνιγεσε αδικα...

Statler ή Waldorf είπε...

βρε γνωστε...αφου ξερεις οτι η υπομονη και εγω εχουμε πλακωθει :)μμμ, περα απο αυτο ομως γμτ δεν εχω αλλη επιλογη...υπομονη λες ε? πφφφφ...
σταλιν

Marouli είπε...

Τα θεωρω λογια κουρασης! Και επισης πες οτι σου λειπει ο αμορεεεεεεεεεεεε!! Στις γιορτες προσπαθησε να ξεκουραστεις οσο γινεται!

Μαρουλοφιλακια!

*οχι βιαστικες κινησεις!

k-l. είπε...

ως καμένη κι εγώ απ το θέμα σπουδες, σου λέω αν είσαι σίγουρη 100% οτι δε σου αρέσει η σχολή, και συγχρόνως ξέρεις ακριβως τι είναι αυτό που θες να κάνεις, τοτε παρατατα όλα και κάνε αυτό που σου αρεσει.
και δε προκειται να το μετανιώσεις!

αν όμως απλά κουράστηκες, και δε μπορεις να σκεφτεις κάτι άλλο που θα έκανες πιο ευχάριστα.. δυστυχως(!).. μεινε!

σε λίγο θα περασουν τα δυσκολα.
λιγο εννοω 2-3 χρονια.. αλλα στ αλήθεια δεν ειναι πολλά!
οταν τελείωσουν ουτε θα καταλάβεις πως πέρασαν!

καλα κουραγια!

amalthia είπε...

κουράγιο κοπελίτσα...εύκολο να το λέμε ε?

σκέψου αν το θες πραγματικά αυτό που κάνεις,πήγαινε πίσω στο όμορφο καλοκαίρι σου.τα ίδια έλεγες για την σχολή? η μήπως τώρα μιλάει μόνο το άγχος και η πίεση?

εαν σου αρέσει αυτό που σπουδάζεις πάλεψε το,βγες νικήτρια!

Lorel είπε...

όντως,σκέψου πως έχεις μόνο αυτή τη ζωή να ζήσεις,προσπάθησε να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί περισσότερο.
Είναι σοβαρή απόφαση να παρατήσεις μια σχολή και να ξεκινήσεις απο την αρχή, γι'αυτό χρειάζεται πολύ σκέψη κι όχι βεβιασμένες κινήσεις.
Αλλά μη λες πως έχασες δυό χρόνια, αν είχες κάνει κάτι διαφορετικό σ'αυτά θα ήσουν τελείως διαφορετικός άνθρωπος και θα είχες και την απορία πως θα ήταν αν το έκανες.
Ούτε να βλέπεις τον εαυτό σου σαν επενδυση, αυτό που νοιάζει τους δικούς σου ανθρώπους στο βάθος είναι να σαι καλά.
κι έχεις ακόμα όλη τη ζωή μπροστά σου,ηρέμησε και σκέψου αν πραγματικά δεν σ'αρεσει αυτο που κάνεις και τι θα σου αρεσε εναλλακτικα!
αλλά όλα αυτα αφου πρώτα ξεκουραστεις και πιεις μερικους περιποιημένους καφεδες με τα φιλαρακια σου! κύρηγμα τέλος, φιλιά σβουριχτα!

Sophia Kollia είπε...

Γεια σου!
Με έστειλε η Κούλα, γιατί εγω είμαι μια μάνα που δεν θέλει να πιεστεί τόσο πολύ το παιδάκι μου, και να φύγει στα ξένα αμέσως μετά το Λυκειο, αλλά το παιδάκι μου έχει πάθει κάτι, σαν να το έχει τάμα! Τι να πω...Έτσι λοιπον θα έρθουμε πάνω τον Μάρτη στις 17/18 που είναι ημέρα για τους νέους και τους γονείς.
Απο Λωζάνη γράφεις? Θα είσαι εκεί?
Εμείς θα πάμε στο EPFL και θα μείνουμε στοCity. Θα χαρώ να σε δω και να ανταλλάξουμε απόψεις...
Τώρα για αυτά που γράφεις..Πρέπει να κάνεις μια ερώτηση στον εαυτό σου. ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ?
Αν δεν μπορεις να δώσεις μια απάντηση, κάνε κουράγιο και μην αφήνεις τις σπουδές. Οι δρόμοι είναι πολλοί που μπορείς να πάρεις..
Αν ας πουμε έχεις κάποιο ταλέντο, κάτι να νιώθεις την ανάγκη να κάνεις και μπορεί να γίνει και δουλειά, φυσικά και να το ακολουθήσεις, αν όμως όχι...μην πετάς τον αγώνα σου..Με ένα μεταπτυχιακό σε κάτι που θα σε ενδιέφερε περισσότερο, δεν θα μπορούσε να στρώσει λίγο η κατάσταση αργότερα?
Τα παιδιά γίνοντια πολύ σκληρά με τους γονείς..άκου επένδυση!
Μερικοί γονείς είναι πιο πιεστικοί απο άλλους η μεγαλοποιούν τις αντοχές των παιδιών τους, αλλά δεν το κάνουν με κακή πρόθεση, και πάντα στους ανθρώπους , να ξέρεις, μετράει η πρόθεση. Ποιός μπορεί εκ των προτέρων να είναι σίγουρος αν είναι κάτι για καλό η όχι?
Κάνε υπομονή, επικεντρώσου στα θετικά, βρες τρόπο να μετατρέψεις τις προοπτικές υπερ σου, και όλα θα πάνε καλά.
Χάρηκα που σε βρήκα, εσύ πάλι με τόσο κύρηγμα δεν ξέρω, και ελπίζω να τα ξαναπούμε!
Καλή χρονιά!

Statler ή Waldorf είπε...

sofia : ean to paidi sou einai agori kai thelei arxitektoniki me vrike sto fb! tha xarw safws na milisoume kai na synantithoume :)

sas eyxaristwwwwwwww olous gia tis polytimes symvoules sas!

Kales giortes kai xairetismata apo Strasvourgoooooo :)

stalin

Sophia Kollia είπε...

Δεν το πιστεύω!! Αυτός είναι!!
Του έδειξα μετά το μπλόγκ σου και μου το είπε!!
Στρασβούργο!! Τυχερούλα!!
Θα τα πούμε λοιπόν τον Μάρτη από κοντά!!!! Θέλεις να σου φέρω καπνό η τσιγάρα που ακόμα είναι πιο φτηνά από κει?
Θα τα πούμε πάλι!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!