Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

love life…

4364848_ee0baf81b8

Φοιτητική ζωή λένε είναι τα ξενύχτια με φίλους, οι βόλτες, η ελευθερία,το διάβασμα μόνο πριν την εξεταστική και φυσικά η πλούσια ερωτική ζωή. Λοιπόν από τα παραπάνω το μόνο που λείπει από τη δική μου φοιτητική ζωή είναι το τελευταίο… Κι είναι πολύ κουραστικό όλοι να σε ψαρεύουν για τη “σχέση” σου (με σιγουριά πως αυτή υπάρχει φυσικά). Τις προάλλες το συζητούσαμε με μια φίλη, που μου είπε αυτό που κι εσύ(και πολλοί άλλοι) μου έχεις πει στο παρελθόν: Όταν κυκλοφορείς είναι σαν να γράφεις “Μην με πλησιάζεις!” - ή κάτι παρεμφερές τέλος πάντων.

Σκεφτόμουν λοιπόν αν πράγματι συμβαίνει αυτό και γιατί.. Το συμπέρασμά μου ήταν πως αυτό που γράφω ουσιαστικά δεν είναι “Μην με πλησιάζεις!”, αλλά “Σε φοβάμαι!”. Εκτός όμως απ’ αυτό δεν είμαι η γυναίκα που θα πάει για ποτό και θα κοιτάξει το χώρο για να εντοπίσει κάποιον, δεν ψάχνομαι απλά κι αυτό φαίνεται πολύ αδιάφορο εκ μέρους μου. Δεν είναι ότι δεν με ενδιαφέρει ή δεν θα ήθελα να είμαι με κάποιον, είναι όμως που δεν μπορώ να το κάνω. Έτσι κατέληξα στο ότι δεν χρειάζομαι τον ιδανικό άντρα, αλλά αυτόν που θα δει πίσω από την αδιαφορία μου, αυτόν που θα διαβάσει το “Σε φοβάμαι!” και θα θέλει να με πλησιάσει, να με πάρει από το χέρι και να μου αποδείξει πως κάνω λάθος. Και θα μου πείτε τώρα “Αν θέλεις να σε πλησιάσουν πρέπει να δηλώσεις διαθέσιμη.” και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα έχετε άδικο… Μάλλον ζητάω πολλά…

waldorf

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Tην Κυριακη…

 

Ελλάδα!

Μάλιστα, την Κυριακή επιστρέφω Ελλάδα! Γιουχου? Όχι δεν πετώ από χαρά…γιατί κάνεις δεν θα ναι Ηράκλειο , μόνο ένα-δυο άτομα που θέλω πολύ να δω, πέρα από αυτά όμως ΚΑΝΕΙΣ! Ούτε καν η Waldorf! (φτου!). Θέλω να πάω κατευθείαν Ρέθυμνο , γίνεται? ΟΟΟΟΟΟΧΙ, θα πει η Γκεστάπο, έχεις οικογένεια και υποχρεώσεις…(να μην δείξουμε ότι το παιδί μας γύρισε από τη ξενιτιά?)

Ένα μήνα τώρα ασχολούμαι με αυτές, όποτε κατεβαίνω Ελλάδα θέλω να κατεβαίνω ως τουρίστρια!!!Αμέ, τουρίστρια! Δεν θέλω γκρίνια για το ωράριο των εξόδων μου, δεν θέλω γκρίνια για το όσο θα λείπω , δεν θέλω γκρίνια..πολλά ζητώ ε?

Αποφάσισα λοιπόν, να κατέβω φέτος με κερί στα αφτιά ! Εγώ θα κάνω τις διακοπές μου και ας τολμήσουν να μου τις χαλάσουν!

DO IT LIST:

-να φάω σουβλάκι, μου λείψε

-να πάω για καφέ στο Φιξ και μετά για ποτό στην Ενοδία

-να πάρω το πάππου μου και να πάμε για μαριδούλα στο κολλητό του και να μου λένε ιστορίες για τη κατοχή και τις αστείες περιπέτειες τους στο ναυτικό (το τι φάρσες έχει κάνει ο πάππους μου, δεν περιγράφεται ,τέρας!)

-να πάμε οικογενειακώς για μπριζολίτσες στου Γιακουμη

-να πάρω το μπαμπά και να πάμε σινεμά και μετά βόλτα με τη μηχανή στη θάλασσα και να συζητάμε για τη ταινία (αγαπημένη μας συνήθεια)

-να ανεβαίνω επάνω στο σπίτι της γιαγιάς και του παππού και εκεί να γκρινιάζω για τη γκεστάπο και να κάνω τσιγάρο στα κρυφά μιας και κάτω, στο σπίτι μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

-να παίρνω τα βιβλία μου και να πηγαίνω να διαβάζω στη θάλασσα ( εδω που τα λέμε,έχω καιρό , να κάτσω με τις ώρες να την κοιτώ)

-να πάω ένα τριημεράκι κάπου μακριά με τον άνδρα

-να στρώσουμε Κυριακάτικο τραπέζι και να γελώ με τις παρατηρήσεις της γιαγιάς στο πάππου και σε μένα, με τη γκρίνια της μαμάς, και με το πάππου που ασφυκτιεί μιας έχει τρεις γυναίκες πάνω από το κεφάλι του (γιαγιά,μαμά,εγώ)

-να πάω μια εβδομάδα Ρέθυμνο!

-να συνοδεύσω το μπαμπά στο κολύμπι του και εγώ να περπατώ με τις ώρες στην αμμουδιά

-να προμηθευτώ άπειρα ελληνικά βιβλία για να τα κουβαλήσω στη Λωζάννη

-να ανταλλάσσω ραβασάκια με το πάππου από το μπαλκονάκι της κουζίνας τους στην αυλή μας (είπαμε μεγάλος έρωτας)

-να περπατήσω στο Ηράκλειο και να βαρεθώ να λέω ‘’γεια,τι κάνετε? Ναι ναι γύρισα για ένα μήνα (όσο κι αν είναι εκνευριστικό,μου λείψε)

-να δω τη τρελή,μιας και μόνο αυτή θα ναι Κρήτη

μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα!

 

 

Από τις 19 που τέλειωσε η εξεταστική μου, νιώθω σαν να χω πέσει σε χειμερία νάρκη, βλέπω που και που και κανένα , αλλά από το Σαββατοκύριακο με φλερτάρει ξεδιάντροπα το κρεβάτι μου και μιας και έχω ξεσυνηθίσει σε τέτοιου είδους φλερτ , ενδίδω! (Ι. δεν εξαφανίστηκα κάλε, απλά έκανα παρέα στον Ορφέα)

Πάω να δω τώρα ο,τι ταινία μου ξέφυγα το τελευταίο μήνα, να διαβάσω Μπουκάι και να βγω έξω!

φιλιααα,

Στάλιν

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Ζοριζομαι...




Πο πο πο ζοριζομαι αρκετα!

Σημερα η μερα ηταν λιγο-πολυ αποτυχια! (και συνεχιζει δηλαδη αφου θα μαι στη σχολη μεχρι τις 12´´00 το βραδυ).Ναι ξεχασα να κανω ενα refresh στη μνημα σας...Με το που γυρισα λοιπον απο Στρασβουργο (2.1) ξεκινησε αμεσως και ο αγωνας...διαβασματος!Καθημερινο προγραμμα? Ξυπνημα στις 7''00 το πρωι και σχολη στις 8''00,αντε το αργοτερο 8''30! (τελικη προσφορα)διαβασμα μεχρι τις 14''00,για να φαω τιποτα (απο βδομαδα που θα ναι αδειο το ψυγειο μου,αερα κοπανιστο) και στις 15''00 ξαααανα διαβασμα μεχρι τις 00''00...αντε να κανω κανενα διαλειμμα για κανενα τσιγαρο και αν! Κοντευω να το κοψω! Εδω και μπανιο που προλαβαινω να κανω ειναι θαυμα!(σοβαρολογω!)

Σημερα λοιπον, οπως ειπα η μερα ειναι ''πανα-αθλιοτατη'' αφου χθες γυρισα σπιτι και ανακατευομουν,ολα στριφογυρναγαν (σαν τις ασκησεις της μηχανικης με τις κυκλικες κινησεις)επεσα σα το τουβλο και κοιμηθηκα!Μεχρι εδω καλα,το ποτε ξυπνησα ειναι το θεμα!Ξυπνησα καλες 10''00 φτου!Και ξανα φτου μου! ''Ηλιθια,βληττο,τουβλο,salope,putain,merde...'' και παει λεγοντας,πηγα σχολη στις 11''00! Προσπαθησα να διαβασω τιποτις και κατα τις 14''00 πηγαμε με την Ι. σπιτι της,γιατι πεινουσαμε κι επειδη ομως εβρεχε πηραμε ποδηλατα,εγινα παπι! Φαγαμε, δεν μπορω να πω θεικο φαγητο' πατατες βραστες απο τα χερακια μου,τονο και καλαμποκι κονσερβουλας, και κατα τις 15''00 γυρισαμε σχολη και απο τοτε προσπαθω σαν...(οχι δεν το λεω)να λυσω ασκησεις αναλυσης...που οοοοσο κι αν διαβασω ο μαλακας ο Douchet θα βαλει τις αλυτες,μπα που να μην σωσει και βρει τον μεγενθυντικο του φακο...!-ναι κυκλοφορει με ενα τετοιο και οταν πας να του δειξεις ασκηση,τσουυυυπ να και ο μεγενθυντικος-

Ψυχραιμια...Περα απο αυτο ειμαι ακομα βρεγμενη,και παραλιγο να πεσω και απο την ταρατσα γιατι με τη βροχη γλυστρα και βρηκα τη μερα η καλη σου να φορεσω μπαλαρινες(βραβειο ανοιχτης παλαμης)Ναι καλα ακουσατε ταρατσα?Αφου τα Σαββατοκυριακα ειναι ανοιχτη μονο η βιβλιοθηκη και οπως ειναι φυσικο γεαματη!Ετσι, αμα καποιος δεν βρει χωρο παει στο κτιριο του τμηματος του, εμενα δεν με αρεσει το κτιριο μου που εξαλλου και αυτο γεματο ειναι, και παμε με την Ι. στο τμημα των περιβαλλοντολογων...κατι που δεν ειναι διολου απλο μιας και η καρτουλα μας δεν πιανει εκει και οι πορτουλες δεν ανοιγουν,αφηνουμε ανοιχτο παραθυρο το βραδυ της Παρασκευης και σκαρφαλωνουμε στη ταρατσα και μετα μπαιιιινουμε...(ιστοριες για αγριους ετσι?)

Οχι δειτε τι τραβαω για να διαβασω σαν ανθρωπος!

Δεν καταρρεω απλα μικρη μου waldorf,κοντευω να τρελαθω (παλι ρε παιδι μου, ακομα και τοσο μακρια που ειμαστε,ειμαστε στην ιδια φαση) και ολο αυτο θα διαρκεσει μεχρι τις 19.1. Απο μενα λοιπον, νεα απο τις 19.1 και μετα!

''παω λοιπον να κοιμηθω,
μηπως συμβει και ονειρευτω''

φιλιααααα
σταλιν!

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ο χρόνος ό,τι παίρνει το παίρνει για πάντα…

8061817

Πέρασαν οι γιορτές, τα φωτάκια σιγά σιγά σβήνουν, επιστρέφουμε πίσω στα σπίτια μας, οι διακοπές τελειώνουν κι επιστρέφει η καθημερινότητα… Γύρισα λοιπόν κι εγώ… Πίσω στο σπίτι μου, που μου έλειψε και ξαφνικά όλα είναι πολύ περίεργα..είμαι κουρασμένη, ψυχολογικά εξουθενωμένη, δεν μπορώ ούτε να σκεφτώ πως πρέπει να φέρω σε πέρας εργασίες και υποχρεώσεις, πως πρέπει να διαβάσω για την εξεταστική. Το μόνο που θέλω είναι να μείνω στο κρεβάτι μου, να μη σηκωθώ, να μην απαντάω στα τηλέφωνα και να μην ανοίγω σε κανέναν…Θέλω μόνο να μείνω μόνη μου..και ξαφνικά νιώθω πως γυρίζω πίσω σε κάτι γνώριμο και καθόλου ευχάριστο που δεν θέλω να αντιμετωπίσω…Κουράστηκα..θέλω μόνο να αφεθώ κι ας είναι και κενό αυτό που με περιμένει..δεν θέλω άλλο να το παλεύω..θέλω μόνο να σταματήσω να προσπαθώ και να καταρρεύσω!! Μπορώ όμως;;;

Πάω να ντυθώ και να βάλω το καλό μου χαμόγελο για να βγω.. waldorf